Rehab / tilbygg / Påbygg

Tett samarbeid og fagkompetanse er nøkkelen

Vårt fagmiljø har mange års erfaring med rehabilitering og fornyelse av boliger. Tett samarbeid med deg som kunde, arkitekt og vårt tekniske miljø, gir spenstige løsninger som samtidig er rasjonelle og effektive å bygge. At vi foreslår effektive energitiltak i prosjekteringsfasen er også en selvfølge for oss.

Vi ønsker å planlegge først, og så bygge. Dette gir gode og rasjonelle byggeprosesser. I vårt fagmiljø har alle en praktisk utdannelse i bunnen, og våre tømrere er fagarbeidere med høy grad av fagstolthet.

Våre samarbeidspartnere er lokale aktører som forstår hvordan vi ønsker å ha våre byggeplasser.

Rehab/tilbygg/påbygg

Det kan være mange grunner for å gå i gang med rehabiliteringsarbeider i huset ditt. Oppgradering til moderne standard, behov for mer plass eller rett og slett et ønske om å fornye huset eller deler av huset. Det ene er en like god grunn som det andre.

Rehabilitering av bolig

Har du kjøpt et gammelt hus som du ønsker å rehabilitere til moderne standard? Vi har lang erfaring med å koble nytt og gammelt sammen. Ta kontakt med oss, så kommer vi på gratis befaring. Vi kommer med forslag til gode, spenstige løsninger, basert på dine ønsker og behov.

Ombygging

I mange tilfeller er det ønskelig eller hensiktsmessig å bygge det gamle huset helt om. Tilrettelegging av huset for tilgjengelig boenhet vil kunne bidra til at dere eller andre kan benytte boligen gjennom et helt liv. TEK 10 omhandler dette, og vi har lang erfaring og kunnskap i å oppgradere bilden til nye krav. Kanskje bare deler av boligen skal tilrettelegges? Vi gir råd og sørger for skreddersydd løsning for dine ønsker og behov.

Kanskje kan det være en god idé å bygge generasjonsbolig? Ofte kan relativt enkle grep gi huset en godkjent utleieleilighet.  Vi hjelper dere med alt fra ideskisser hos arkitekt til et ferdig produkt utført av oss og våre dyktige samarbeidspartnere.

Tilbygg/Påbygg

Har man plass på tomten, og reguleringsbestemmelser gir åpning for det, kan tilbygg være en god løsning. Vi kan løfte taket, og gjerne bygge på en etasje. Når du bestemmer deg for en stor ombygging, er det mulig å tenke helt nytt. Både med romløsning og materialvalg blir det nesten samme muligheter som å bygge nytt hus.

Det gir kjærkommen plass innvendig, og utvendig kan du gjerne få den lune kroken som du har ønsket deg. Sammen med våre arkitekter sørger vi for at du får oppfylt dine ønsker og behov.

Arkitekter

Vi samarbeider med flere arkitekter. Dette for å ha fleksibilitet, og kunne sette arkitektoppdraget til den som vi mener vil komme med den beste løsningen for nettopp ditt hus. Vår filosofi er at et tett samarbeid mellom deg som kunde, arkitekt som formgiver og idéskaper, og oss som byggekyndige helt klart vil gi deg det beste og mest økonomisk fordelaktige prosjektet.

> Les mer om vårt samarbeid med arkitekter

Isolering og etterisolering

Energi er dyrt. Det er også et krav om å spare energi i private boliger.  Du kan spare mye strøm ved å etterisolere vegger og tak eller skifte til mer energieffektive vinduer. Hva med å trykkteste boligen din? Det vil gi en indikasjon på hvor svakhetene ligger i huset, og hvor du får mest igjen for å investere.  Be oss om pris. Etterisolering og nye vinduer er kanskje ikke så dyrt som du tror!

Gjør gjerne dette regnestykket: en teknisk installasjon montert for strømsparing har servicekostnader og en forventet levetid. Etterisolering har samme effekt så lenge huset står!

Skifte kledning

Råteskader er ikke vakkert. Vi bor i et fuktig klima, og det kan være nødvendig å skifte deler av kledningen, eller kle hele huset på nytt. Da kan vi også benytte muligheten til å utføre etterisolering, hvis det er behov for det.

Skifte tak

Selv om taksteinen ser bra ut, kan det være lekkasje under på gamle hus. Det kan også være dårlig isolert eller råteskader. Dessverre ødelegges alt for mange eldre boliger av at isolasjonen på loftet ikke har nødvendig lufting over. Har du mistanke om at det kan være nødvendig å gjøre utbedring på taket ditt, kommer vi gjerne på befaring og sjekker det. Møt vinteren under en nytt, lunt tak – og betal den lave strømregningen med et smil!

Skifte kjøkken

Vi oppholder oss mye på kjøkkenet. Det er et rom både for arbeid og hygge. Vi lager mat der, og vi samles rundt bordet til hverdag og fest. Den tekniske utviklingen går fort, og det kommer stadig nye spennende løsninger og produkter også for kjøkkenet. Det er lett å bli inspirert av TV-programmer der matlaging er tema.  Med inspirasjonen kommer gjerne drømmen om nytt, moderne kjøkken. Da er du velkommen til Rygehus rehab! Vi har lang erfaring i å se mulighetene som finnes i et gammelt kjøkken. Samtidig er vi oppdaterte på trender og teknisk utvikling, og sammen med deg som kunde skal vi finne gode løsninger.

Renovere kjøkken

Vi kan totalrenovere kjøkkenet. Rive ut alt gammelt og bygge helt nytt kjøkken.  En annen løsning kan være å skifte innredning, rive en vegg til et naborom for å få bedre plass eller en åpen løsning med stuen. Ta kontakt med oss. Vi kommer på gratis befaring!

Nytt bad

Badet er et rom som blir mye brukt. Etter noen år er det gjerne slitasje som gjør at det trengs å bli pusset opp. Å pusse opp badet er en investering i egen trivsel. Et nytt, moderne bad gir en daglig følelse av velvære og luksus. Vi kan renovere badet, utvide det og etterisolere hvis det er nødvendig.  Ta kontakt med oss, vi hjelper deg å se mulighetene som finnes på ditt bad.

Terrasse

Ønsker du å bygge ny terrasse? Eller trenger du hjelp til å fikse eller utvide den terrassen du har? Vi tar oppdraget!

Garasje og garasjeanlegg

Vi tegner og bygger garasje harmonisk tilpasset boligen.

Service

Trenger du rett og slett bare en erfaren fagmann som ser over huset før vinteren, så gjør vi også dette.

Ta kontakt med Øyvind Hoelgaard oyvind@rygehus.no for en uforpliktende befaring.